Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24 - همزمان با برگزاری مراسم تحلیف جو بایدن، چهل و ششمین رئیس‌جمهوری ایالات متحده، وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه بیستم ژانویه، با انتشار بیانیه‌ای ۲۸ تن از مسئولان پیشین دولت آمریکا، از جمله مایک پمپئو و جان بولتون را به دلیل «نقض حاکمیت پکن» و «دخالت در امور داخلی» این کشور تحریم کرد.

 با این حال، چین ضمن تبریک به جو بایدن، خواستار بهبود روابط بین دو کشور پس از تنش‌های دیپلماتیک در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرغم این اظهارات، دولت جو بایدن تحریم‌های چین علیه مقام‌های دولت دونالد ترامپ را «غیرسازنده و بدبینانه» توصیف کرد.رادیو فرانسه اما از حسن منصور، اقتصاددان در بریتانیا پرسیده است  که با آغاز به کار ریاست جمهوری جدید، سیاست آمریکا به خصوص سیاست اقتصادی ایالات متحده در چین، چه خواهد بود؟ وی می گوید «بیانیه وزارت خارجه چین معنی مهمی ندارد، جز آغاز یک ارتباط جدید با ایالات متحده.» وی اضافه می‌کند که با در نظر گرفتن تمام جوانب روابط این دو ابر قدرت، «طلاق اقتصادی بین چین آمریکا کلید خورده» است.

از این اقتصاددان مقیم بریتانیا همچنین پرسیدهشده است  با توجه به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آینده آمریکا که چین را رقیب «چالش برانگیز» برای ایالات متحده توصیف کرده و گفته است واشنگتن می‌تواند در رقابت با پکن پیروز شود، جنگ تجاری آمریکا با چین با روی کار آمدن جو بایدن به جهتی خواهد رفت؟  حسن منصور می‌گوید چین باید روابط تجاری خود با ایالات متحده را اصلاح کند وگرنه جنگ تجاری میان این دو کشور «قطعا به زیان تمامی جهان تمام خواهد شد.»آمریکا و چین واقعاً از همدیگر چه می‌خواهند؟ این پرسش دیگری است که از حسن منصور پرسیده ایم. وی در پاسخ می‌گوید که «چک و چانه‌های زیادی»، فرا تر از موضوع جنگ تجاری، میان دو این قطب بزرگ اقتصادی جهان برقرار است. از حسن منصور همچنین پرسیده ایم که چشم انداز روابط آینده چین و آمریکا چه تاثیری بر اقتصاد ایران خواهد داشت؟ وی در پاسخ می گوید که ایران بر سر «یک دو راهی قرار دارد و این دو راهی برای سرنوشت ایران و نسل های آینده ایران بسیار حساس است.»

گرفتار وسواس اروپا

یورونیوز نیز گزارش داده است :پارلمان اروپا با انتقاد از توافق تجاری اتحادیه اروپا با چین، اعلام کرد که این توافق اعتبار اروپا در مورد حقوق بشر را زیر سؤال می‌برد و خواستار آن شد که در تصمیم‌گیری برای همکاری با چین، تحریم‌های هدفمند علیه مسئولان این کشور در نظر گرفته شود.نمایندگان اروپا در نشست مجازی خود در روز پنجشنبه ۲۱ ژانویه (۲ بهمن) با اکثریت قاطع، قطعنامه‌ای را در محکومیت سرکوب دموکراسی‌خواهان هنگ کنگ به دست دولت مرکزی چین به تصویب رساندند. آنها در این قطعنامه هشدار داده‌اند که در هنگام رأی‌گیری برای تصویب طرح سرمایه‌گذاری با چین، وضعیت حقوق بشر در این کشور و از جمله در منطقه هنگ کنگ را مد نظر خواهند داشت.روند تصویب طرح سرمایه‌گذاری تجاری اروپا و چین احتمالا تا ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی به طول خواهد انجامید.نمایندگان اروپایی در بیانیه خود آورده‌اند که اتحادیه اروپا با «تعجیل» در روند امضای توافق تجاری با چین «بدون هیچ اقدامی در برابر نقض آشکار و جاری حقوق بشر» در این کشور، ممکن است «به اعتبار خود خدشه وارد کند».پارلمان اروپا از ۲۷ عضو اتحادیه «مؤکدا» خواسته است که «هر چه سریع‌تر تحریم‌های هدفمندی را علیه برخی افراد در هنگ کنگ و چین در نظر بگیرند». در بیانیه این پارلمان از کری لام، رئیس دولت محلی هنگ کنگ و نیز برخی دیگر از مسئولان این منطقه نیمه خودمختار چین به عنوان افرادی که باید تحریم شوند، نام برده شده است.طرح توافق تجاری اتحادیه اروپا با چین که آلمان از آن حمایت می‌کند، پس از چند سال مذاکره بالاخره در اواخر ماه دسامبر گذشته نهایی شد. هدف از این طرح، تضمین حفظ شرایط پایدار برای تجارت و سرمایه‌گذاری شرکت‌های چینی و اروپایی در بازارهای دو طرف اعلام شده است.تنها چند روز پس از اعلام نهایی شدن مذاکرات تجاری اتحادیه اروپا و چین، پلیس هنگ کنگ بر شدت سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهان افزوده و ده‌ها تن از معترصان را بازداشت کرد.اتحادیه اروپا اقدامات دولت مرکزی چین علیه دموکراسی و نقض وضعیت ویژه حاکمیت هنگ کنگ را محکوم کرده و خواستار آزادی همه معترضان زندانی شده است.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: اتحادیه اروپا ایالات متحده حسن منصور جو بایدن هنگ کنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۰۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگال دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است

به گزارش خبرنگار مهر، «سالیو نیانگ دینگ» بعد از ظهر چهارشنبه در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی گیلان اظهار کرد: هدف از سفر به گیلان توسعه همکاری و ارتباط بیشتر با تجار و بازرگانان این استان است.

سفیر سنگال با اشاره به ظرفیت‌های گیلان در ابعاد مختلف بیان کرد: سفر به استان‌ها موضوعی است که همیشه پیگیری می‌کنیم تا ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مناطق مختلف را بشناسیم.

دینگ با تاکید بر گسترش روابط و مناسبات تجاری سنگال با ایران اضافه کرد: سفر به استان‌ها بر اساس نیازسنجی کشور و برای رفع این نیازها صورت می‌گیرد.

به گفته وی توسعه روابط تجاری و اقتصادی خروجی نشست‌ها، سفرها و دیدارهای دیپلماتیک است.

سفیر سنگال با بیان اینکه پس از یک دهه کمیسیون مشترک میان ایران و سنگال در دسامبر (دیماه) گذشته شکل گرفت، گفت: تصمیمات مهمی در بخش‌های مختلف کشاورزی در این کمیسیون مشترک اتخاذ شد که نتیجه آن سفر سه گروه اقتصادی از سنگال در بخش‌های دامداری، پرورش ماهی و مکانیک به ایران بود.

دینگ با اشاره به حضور و بازدید رئیس اتاق بازرگانی کشورش از غرفه استان گیلان در نمایشگاه اکس پو۲۰۲۴ تهران، گ اضافه کرد: گیلان یکی از استان‌های هدف برای توسعه روابط تجاری با سنگال است و در سه سال گذشته گروهای تجاری مختلفی از ۲ کشور بازدید داشتند و در این راستا زمینه‌های سرمایه گذاری‌های زیادی بین دو کشور بررسی و پیگیری شد.

به گفته وی سطح سیاسی ۲ کشور بسیار عالی بوده و دیدار ۲ رئیس جمهور ایران و سنگال در آفریقای جنوبی نیز موجب شد در بخش‌های مختلفی مانند کشاورزی، پتروشیمی و سایر حوزه‌ها برای مستحکم‌تر کردن روابط تلاش بیشتری داشته باشیم.

سفیر سنگال با اشاره به اینکه این کشور برای کاهش همکاری‌ها با کشورهای غربی به دنبال برقراری ارتباط بیشتر با ایران است، گفت: ایران یکی از برترین مدل‌های جهان در حوزه توسعه اقتصادی است تا بتواند مسیر پیشرفت را طی کند.

گشایش اقتصادی از طریق ریل رشت_ کاسپین

«قاسم رضائیان» رئیس اتاق بازرگانی گیلان هم در این دیدار با تاکید بر ارتباط بیشتر بین اتاق‌های بازرگانی ۲ کشور ایران و سنگال اظهار کرد: رسالت اتاق بازرگانی گیلان برقراری ارتباط بیشتر و افزایش تراز تجاری است.

وی با بیان اینکه گیلان استانی سرسبز و برخوردار از آب و هوای دلنشین است، افزود: حدود ۹۰ درصد چای ایران در گیلان تولید می‌شود که طبیعی‌ترین چای دنیاست، همچنین این استان با کیفیت ترین برنج دنیا، سالم‌ترین و لذیذ ترین زیتون جهان، بیشترین تولید کیوی، ۲۲ نوع دمنوش، محصول بادام زمینی، پنج گمرک و سه بندر دارد.

رئیس اتاق بازرگانی گیلان با بیان اینکه افتتاح ریل راه آهن رشت- کاسپین به ریل سراسری روابط تجاری بین ۲ کشور را گسترش می‌دهد، گفت: بسیاری از شرکت‌های تولیدی ایران در کشورهای آفریقایی تجارت فرا سرزمینی دارند که امیدواریم در این زمینه با کشور سنگال هم این همکاری‌ها را بسط دهیم

کد خبر 6100854

دیگر خبرها

  • (اینفوگرافیک) با ارزش‌ترین شرکت‌ها در اقتصاد‌های بزرگ اتحادیه اروپا
  • تقویت روابط تجاری ایران و کره جنوبی
  • سنگال به دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • سنگال دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • هشدار مقام اتحادیه اروپا به چین درباره صنعت زدایی
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • روسیه: آمریکا در تکاپوی جایگزین‌کردن زلنسکی است