Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@08:51:43 GMT

هنگ کنگ و سرزمین مادری؛ یک کشور و دو نظام

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۹۱۸۴۴

هنگ کنگ و سرزمین مادری؛ یک کشور و دو نظام

خبرگزاری مهر، گروه سیاست، «چانگ هوا» سفیر چین در ایران: اول جولای سال ۲۰۲۲، بیست و پنجمین سالگرد بازگشت هنگ کنگ به سرزمین مادری چین است. بیست و پنج سال پیش در چنین روزی، هنگ کنگ به آغوش میهن بازگشت و این رویداد نقطه پایانی بود بر صد سال سرافکندگی چینیان و همچنین به منزله برداشتن گامی مهم در مسیر تحقق اتحاد کامل میهن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن پس، هنگ کنگ بار دیگر در ساختار حکمرانی ملی چین ادغام گشت و پا در مسیر تعامل متقابل و ایفای نقش مکمل با دیگر مناطق داخلی میهن گذاشته و راه وسیع توسعه مشترک را در پیش گرفت، و در همین چارچوب بود که ساختار «یک کشور دو نظام» و «حکمرانی اهالی هنگ کنگ بر هنگ کنگ» و همچنین عصری جدید در تاریخ خودمختاری سطح بالا در این منطقه آغاز گشت.

شیء جین پینگ، رئیس جمهور چین در جریان برگزاری مراسم با شکوه بیست و پنجمین سالگرد بازگشت هنگ کنگ به میهن سخنان مهمی ایراد کردند و طی آن بر دستیابی اجرای ساختار «یک کشور دو نظام» در بیست و پنج سال گذشته به توفیقاتی با تاییدات جهانی تاکید کرد؛ او در سخنان خود همچنین با اشاره به اینکه ساختار «یک کشور دو نظام» از پس تجربیات مکرر کارآمدی خویش را به اثبات رسانیده، بیان داشت که این ساختار، چارچوبی متناسب با شرایط کشور، منافع بنیادین ملت و تأمین کننده منافع بنیادین هنگ کنگ و ماکائو بوده و از حمایت قاطع یک میلیارد و چهارصد میلیون چینی و علاوه بر آن اتفاق نظر ساکنین هنگ کنگ و ماکائو در تأیید آن برخوردار بوده و در عین حال تاییدات عمومی جامعه جهانی را نیز داراست؛ به گفته رهبر چین، موضع دولت مرکزی چین پایداری قاطع بر ساختار «یک کشور دو نظام» بوده و این نظر تغییر نخواهد کرد.

شیء جین پینگ همچنین بر لزوم پایبندی کامل بر ساختار «یک کشور، دو نظام» و پایداری بر حفظ همه جانبه حق حاکمیت دولت مرکزی و علاوه بر آن ضمانت یکسان سازی و برابری دستیابی مناطق خودمختار کشور به حق خودمختاری در سطوح بالا تاکید کرد. رهبر چین در عین حال ضمن تاکید بر لزوم تحقق «حاکمیت میهن دوستان در هنگ کنگ» اعلام داشت که جایگاه ویژه و ممتاز هنگ کنگ در عرصه‌های مختلف باید محفوظ بماند. سخنرانی مهم جناب شیء جین پینگ در واقع به منزله ترسیم طرحی برای دوران جدید توسعه و حکمرانی در هنگ کنگ و جهت دهی و هدایت پایدار و بلندمدت ساختار «یک کشور دو نظام» در آن بود. ما اطمینان داریم که در سایه حمایت‌های قاطع دولت مرکزی چین، پشتیبانی مستحکم میهن عظیم و مبارزه متحدانه بیش از هفت میلیون شهروند هنگ‌کنگی، فردایی زیباتر برای هنگ کنگ رقم خواهد خورد.

در این میان و در شرایطی که تمام مردم چین از جمله شهروندان ساکن هنگ‌کنگ در شادی ایام بازگشت این منطقه به میهن به سر می‌برند، برخی کشورهای غربی با طرح مباحثی غیرمسئولانه در خصوص اجرای ساختار «یک کشور دو نظام» در هنگ کنگ به مداخله‌ای بی مبالات در امور هنگ کنگ که از جمله مسائل کاملاً داخلی چین به حساب می‌آید پرداخته‌اند. چین ضمن اعلام مخالفت قاطع با این رویکرد، چنین رفتارهایی را به شدت محکوم می‌نماید. این کشورها در حالی گاه و بیگاه مباحثی چون دموکراسی و حقوق بشر را لقلقه زبان خویش کرده‌اند که دیدگان شأن را بر اعمال ناشایست و معضلات جدی کشور خویش بسته‌اند. چنین کشورهایی در واقع اصولاً صلاحیت طرح مباحث نامربوط در خصوص منطقه‌ای باثبات، شکوفا و متحد چون هنگ کنگ را ندارند. در حقیقت هر گونه سیاه نمایی در خصوص ساختار «یک کشور دو نظام» به مثابه آب در هاون کوبیدن است و علاوه بر آن هر گونه دخالت و دست درازی در امور داخلی چین نیز با هیچ گونه توفیقی همراه نخواهد بود. بر همین مبنا هیچ نیروی خارجی توانایی جلوگیری از پیشرفت بلندمدت و پایدار ساختار «یک کشور دو نظام» و همچنین تداوم حرکت رو به جلوی هنگ کنگ در مسیر شکوفایی و ثبات را نخواهد داشت.

در متون کهن چینی چنین آمده که اهل فضیلت بیشتر با یاری و همراهی مردمان مواجه اند و جماعت به دور از فضائل تنها و بی یاور می‌مانند. در این میان شاهدیم که ایران و دیگر کشورهای دوست به طور قاطع به حمایت از شکوفایی و ثبات در منطقه هنگ کنگ و تلاش‌های جاری برای حکمرانی و امنیت پایدار در آن پرداخته و در عین حال با هر گونه اقدام تحریک آمیزی که حق حاکمیت ملی چین را تخریب کند، مخالفت می‌نمایند. همزمان با ایام بیست و پنجمین سالگرد بازگشت هنگ کنگ به میهن، سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین با انتشار متنی در شبکه‌های اجتماعی ضمن تبریک گرم این مناسبت، چنین نوشت: «بیست و پنج سال گذشته، با بازگشت هنگ کنگ به سرزمین مادری چین، تاریخ حاکمیت استعماری انگلیس بر این منطقه پایان یافت و اهمیت این موضوع بر چین و جهانیان آشکار است. طی بیست و پنج سال گذشته، جهان شاهد غلبه هنگ کنگ بر کوران انواع و اقسام چالش‌ها و مشکلات بوده و اکنون این منطقه به یکی از پویاترین و رقابتی‌ترین شهرهای دنیا مبدل شده است. شکوفایی و توسعه هنگ کنگ متکی بر بذل و بخشش برخی کشورهای غربی نبوده و بر عکس به دو دست توانای مردم چین اتکا دارد. بی تردید با حفظ سازندگی و ایجاد دیگر فرصت‌های جدید در منطقه بزرگ خلیج گوانگ دونگ، هنگ کنگ و ماکائوی چین فردای هنگ کنگ بهتر خواهد بود» و این موضع ایران با حمایت و استقبال تعدادی زیادی از مردم چین مواجه شد.

امروز بیست و پنج سال است که هنگ کنگ بی توجه به بادها و باران‌ها در مسیری که به آن گام نهاده به پیش می‌رود و در این سال‌ها ثمره تلاش‌های خود در فصل بهار را در ایام پاییزی برداشت می‌کند و اکنون هنگ کنگ در نقطه شروعی دیگر ایستاده است. هنگ کنگ امروز بیش از هر زمان دیگری از مبانی مستحکم برخوردار بوده و می‌تواند بهتر از هر هنگامه‌ای به حراست از حق حاکمیت ملی، امنیت، منابع حاصل از توسعه و تداوم باثبات و بلندمدت شکوفایی خویش بپردازد.

در مسیر با شکوه رستاخیز عظیم ملت چین، هنگ کنگ نقشی بی بدیل داشته و البته زین پس نیز نقشی بی بدیل و بزرگ ایفا خواهد کرد. اکنون شهروندان بزرگمنش هنگ کنگی با پیشبرد سنت درخشان میهن پرستی و عشق به هنگ کنگ، همراه و همگام با دیگر اقشار ملت چین، شانه به شانه و دست در دست یکدیگر قهرمانانه به پیش می‌روند و موانع و باد و باران‌های این مسیر نیز جلودارشان نخواهد بود. آنان در مسیر خویش به طور بی وقفه صفحاتی جدید را در کتاب «یک کشور دو نظام» رقم خواهند زد و در این فرآیند قطعاً هنگ کنگ ضمن تجربه شروعی نو، بار دیگر فردایی درخشان‌تر و روشن‌تر را رقم خواهند زد.

کد خبر 5529329 محمد مهاجرانی

منبع: مهر

کلیدواژه: حقوق بشر دموکراسی ماکائو هنگ کنگ انگلیس چین چانگ هوآ مجلس شورای اسلامی حسین امیرعبداللهیان سیدابراهیم رئیسی جمهوری اسلامی ایران ایران صحن مجلس وزارت امور خارجه علی بهادری جهرمی دولت سیزدهم هیئت دولت سوریه محمد باقر قالیباف قوه قضاییه محمد مخبر بازگشت هنگ کنگ یک کشور دو نظام بیست و پنج سال هنگ کنگ هنگ کنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۱۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟

نتایج مطالعات یک گروه از پژوهشگران نشان می‌دهد عواملی مانند چالش‌های مالی و اقتصادی، ساختار فرهنگی و سیاسی ذات‌گرا و بنیان‌گرا، جامعه مردمحور و جبر محیطی نقش بازدارنده در مشارکت سیاسی زنان دارد.

موضوع مشارکت سیاسی زنان در کشور‌های در حال توسعه، پدیده پیچیده‌ای است که به پویایی و توسعه نظام‌های سیاسی مربوط می‌شود. سطح مشارت سیاسی شهروندان نشان دهنده یک نظام سیاسی توسعه یافته است. توسعه نظام‌های سیاسی در یک ملت به میزان مشارکت سیاسی شهروندان بدون تفاوت جنسیتی بستگی دارد. گزارش اخیر شکاف جنسیتی جهانی نشان می‌دهد اگر مسیر کنونی در جهان حفظ شود، برای اروپای غربی ۵۴.۴ سال دیگر و برای کشور‌های جنوب آسیا ۷۱.۵ سال طول خواهد کشید تا شکاف جنسیتی را کاهش دهند.

همچنین گزارش دفتر توسعه انسانی سازمان ملل متحد درباره اقدامات کشور‌های عضو در زمینه میزان پایبندی و اهتمام دولت‌ها در تحقق اهداف برنامه‌های توانمندسازی جنسیتی و مشارکت دهی زنان در سیاست نشان می‌دهد حضور زنان در عرصه سیاسی و ساختار قدرت، کمتر از مردان است که شاید مهمترین علت آن مردسالارانه بودن ساختار سیاسی کشور‌های خاورمیانه و محدودیت‌هایی است که مانع از حضور پررنگ و چشمگیر زنان در عرصه‌های گوناگون می‌شود و مهمتر از همه نگرش جامعه درباره حضور و فعالیت زنان در عرصه‌های مختلف، میزان مشارکت زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزد‌های حاضر در عرصه رقابت، ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده برای ۲۲ حوزه در دور دوم انتخابات که در روز ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

تبلیغات دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز از بامداد روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و تا ساعت هشت صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد. آخرین جلسه مجلس یازدهم روز دوم خرداد تشکیل و مراسم افتتاحیه مجلس شورای اسلامی در دوره دوازدهم، روز هفتم خرداد ماه برگزار می‌شود.
زنان به عنوان نیمی از جمعیت ایران در انتخابات پیش رو نقش موثر و مهمی داشته و مشارکت سیاسی آنان شاخص حائز اهمیت در فرآیند توسعه پایدار است. «مهدیه آخوندی»، «کرم حبیب پور گتابی» و «زهرا حضرتی صومعه» در مطالعه‌ای با عنوان «آسیب شناسی مشارکت سیاسی زنان تهران بر اساس نظریه زمینه‌ای» این موضوع را مورد توجه قرار داده و از طریق روش کیفی سعی کرده‌اند علل، شرایط مداخله‌گر و شرایط زمینه‌ای تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان را مورد مطالعه و واکاوی خود قرار دهند.

شرایط عِلّی تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان

فقدان استقلال مالی زنان، اهمیت داشتن درآمد، استقلال خواهی مالی، هزینه‌های زیاد فعالیت‌های اقتصادی، فقدان منابع مالی کافی برای امور سیاسی زنان، وابستگی مالی زنان، فقدان اندوخته مالی زنان، تمایل نداشتن زنان به هزینه کردن در عرصه سیاسی، فقدان حمایت مالی زنان در عرصه‌های سیاسی، بالا بودن هزینه‌های مشارکت فعال سیاسی برای زنان، تمایل شدید به داشتن استقلال مالی و هزینه بر بودن فعالیت‌های اقتصادی از جمله شرایط عِلّی تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان است.

همچنین انحصارگرایی فضای سیاسی، مداخله نکردن سیاسی گروه‌های مختلف در سیاست از جمله زنان، نبود گروه‌های سیاسی حامی از زنان، فقدان ساختار مناسب حزبی برای زنان، طرد سیاسی زنان، به رسمیت نشناختن سیاسی زنان و درون‌گرایی گروه‌های سیاسی نیز از دیگر عوامل علی تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان است.

شرایط زمینه‌ای تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان

شریط زمینه‌ای در حقیقت مقوله‌ها و مفاهیمی را در بر می‌گیرد که زمینه‌ساز مشارکت سیاسی زنان است و فعال شدن آنان در این حوزه را تسهیل می‌کند یا برعکس مانع از مشارکت سیاسی آنان می‌شود. یکی از شرایط زمینه‌ای مهم در زمینه مشارکت سیاسی زنان ساختار نابرابر و مردسالاری در حوزه کنشگری سیاسی است عامل مردسالاری به عنوان یک سیستم رفتاری سرکوبگر نقشی کلیدی ایفا می‌کند. مردانی که با این سیستم جامعه‌پذیر شده‌اند، این الگوی رفتاری را با خود به صورت کلی در جامعه و به صورت جزئی به سیستم حزبی و انتخاباتی منتقل می‌کنند. در نتیجه زنان حتی خارج از خانه و خانواده خود با رفتار‌های پدرسالارانه مواجه خواهند شد.

بنابراین، تبعیض جنسیتی فضای سیاسی، نبود پذیرش کافی جامعه برای مشارکت سیاسی زنان، نگاه مردانه داشتن به امر سیاست، طرد پنهان زنان از مشارکت سیاسی از جمله ویژگی‌های ساختار فرهنگی و سیاسی ذات گرا و بنیان گرا است که مانع از مشارکت سیاسی زنان می‌شود.

همچنین نبود حمایت کافی خانواده از زنان در مناصب سیاسی، جامعه‌پذیری منع کننده برای زنان در حوزه امور سیاسی، فقدان آموزش حقوق سیاسی برای زنان، حمایت نکردن کافی زنان از یکدیگر، کمبود رشد سیاسی زنان، محدودیت شدید در محیط خانواده، سنت گرایی در خانواده‌ها و نپذیرفتن زنان در مناصب سیاسی و استقبال نکردن جامعه از زنان موفق سیاسی از جمله ویژگی‌های جامعه مردمحور و جبر محیطی است که بر مشارکت سیاسی زنان تاثیر می‌گذارد.

شرایط مداخله‌گر بر مشارکت سیاسی زنان

یکی از شرایط مداخله‌گر در مشارکت سیاسی زنان، به ویژگی‌های روحی و روانی آنان در عرصه سیاسی برمی‌گردد. با وجود ماهیت مدنی و عقلانی مشارکت سیاسی، زنان از وجوه روحی و روانی نیز متاثر هستند.  به بیان دیگر فعالیت سیاسی تنها از عوامل عقلانی تاثیر نمی‌پذیرد و ویژگی‌های روحی-شخصیتی زنان از جمله اعتماد به نفس خود بزرگ‌بینی، تمایل به مشارکت سیاسی، ریسک پذیری و اقتدار شخصیتی از جمله شرایطی هستند که می‌توانند حلقه ارتباط زنان با ساختار سیاسی را مختل کننداز طرف دیگر، مشارکت سیاسی زنان این ویژگی‌های روحی و روانی را تقویت می‌کند. مشارکت سیاسی به زنان عزت نفس می‌بخشد و به آنان احساس مفید بودن، کفایت، ارزش و قدرت و اعتماد به نفس می‌دهد و از طرف دیگر بی اعتنایی به این نیاز‌های روحی و روانی به احساساتی از قبیل حقارت، ضعف و درماندگی در آنان منجر می‌شود.

راهبرد‌هایی به منظور افزایش مشارکت سیاسی زنان

به منظور افزایش مشارکت سیاسی زنان راهبرد‌هایی از قبیل عدالت اقتصادی در حوزه تقسیم کار جنسیتی، رفع قوانین تبعیض‌آمیز و مردسالارانه، ایجاد بستر‌های رشد و نمو برای زنان و مردان، ایجاد زمینه‌های خودشکوفایی و تربیت بر اساس خودباوری برای زنان و حمایت از مشارکت سیاسی زنان پیشنهاد می‌شود.

همچنین پرورش زنان و توانمندسازی برای آنان از دوران مدرسه، انتخاب زنان به عنوان مدیران رده بالا و میانی، پذیرش زنان در عرصه‌های مختلف اقتصادی سیاسی، کمک کردن سمن‌ها به زنان در شکوفایی و مشارکت سیاسی، تغییر شکاف میان خانواده و زنان و اعتماد آنان به توانایی‌های دختران و زنان و قبح شکنی از حضور زنان در عرصه‌های مختلف سیاسی از جمله راهکار‌های موثر در این زمینه هستند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • مادری پسر معلول خود را خوراک تمساح کرد
  • مادری که ۲۲ سال است هر پنجشنبه به مزار پسر شهیدش می‌رود + فیلم
  • پیروزی تیم‌های خوزستان در فوتبال دسته دوم کشور
  • هاشمی: طرح آمایش سرزمینی، ورزش کشور را از روزمرگی دور می‌کند
  • طرح آمایش سرزمین ورزش کشور را از روزمرگی دور می‌کند
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • نویدکیا: با عزیزم و قربانت بروم نمی‌شود کار کرد!
  • مادری که به شکل فجیعی فرزند ۱۱ ساله‌اش را کشته بود دستگیر شد
  • چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟